Tafelbladen
De tafelbladen worden voornamelijk gemaakt met gebruikt steigerhout en nieuw steigerhout. Op verzoek kunnen we ook tafelbladen maken met andere houtsoorten, zoals bijv het populaire underlayment.

Steigerplank
Een steigerplank is standaard ongeveer 3 a 3,2cm dik en heeft een breedte van ongeveer 19,5cm. Een blad is daardoor nooit exact 60cm. Een tafelblad met 3 planken past wel gewoon op de Ikea schraag 'lerberg'.

Gebruikt steigerhout (Tijdelijk niet beschikbaar)
Ook wel 'oud' steigerhout genoemd doordat het al gebruikt is in de bouw.
Het hout heeft hierdoor een geleefde en wat oudere uitstraling. Geen plank is hetzelfde. Gebruikt steigerhout heeft als eigenschap dat het van zichzelf al redelijk glad is.
Uiteraard kan het wel de nodige putjes en oneffenheden (zoals bijvoorbeeld wat kleurverschillen) bevatten. Wij zoeken echter de gebruikte planken één voor één uit bij de houthandel om er van verzekerd te zijn dat wij mooie planken kunnen gebruiken voor onze producten. Wij zorgen ook dat de steigerplanken die wij gebruiken voor een tafelblad bij elkaar passen. De kleur van een steigerplank is nooit hetzelfde. Het is ook lastig te zeggen wat voor kleur hout er in een partij zit. Tegenwoordig is het gebruikte steigerhout vaak iets lichter van kleur. Echter kan het soms ook voorkomen dat we een partij hebben met wat meer donkere planken. Maar zoals eerder genoemd, we zorgen wel dat ze bij elkaar passen. Wil je liever dat de planken allemaal dezelfde kleur hebben, kies dan voor blank nieuw hout of machinaal bewerkt steigerhout.

Wij werken nog met echte oude gebruikte steigerplanken. Dus niet met steigerplanken die grijs gemaakt zijn middels een cementpapje of greywash.

 

Nieuw steigerhout
Nieuw steigerhout is blank vurenhout. Het heeft dezelfde afmetingen als het gebruikte steigerhout. Nieuw steigerhout is niet gebruikt in de bouw, waardoor het voor buiten gebruik  langer mee zal gaan. Nieuw hout kan, ondanks dat wij het goed schuren, in het begin nog wel wat 'houtpluis' bevatten. Na verloop van gebruik zal dit er vanzelf uit slijten.

Verouderd steigerhout
Een nieuw soort steigerhout waar wij mee werken is steigerhout wat verouderd is. De planken hebben een mooie geleefde uitstraling en de planken zijn bijna allemaal hetzelfde qua kleur. Er zit uiteraard wel een verschil in het hout zelf. De ene plank kan bijv. meer knoesten hebben dan de andere plank. Dit hout is goed glad te schuren en daarom ideaal als hout voor een tafelblad. Voor kinderen is dit het meest geschikte steigerhout.

De machinaal verouderde planken zijn niet te vergelijken met de grijs gemaakte planken uit de bouwmarkt. Deze zijn vaak ingesmeerd met verf/cement. De machinale planken worden bewerkt met een machine om ze ouder te doen lijken. Wij zijn erg enthousiast over de verouderde steigerplanken! Hieronder vindt je 2 voorbeeld foto's van verouderd steigerhout. 

 

© 2013 - 2023 Echtvanhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel