Schuren
Het hout wordt door ons standaard geschuurd. Je betaald hier dan ook niet extra voor. 

Behandelen steigerhout
Wij behandelen het hout niet, omdat dit erg smaakbepalend is. Wij zouden het zonde vinden als we het hout een behandeling geven in een kleur wat de klant net niet mooi vindt.

Soorten behandeling steigerhout
Je kunt het hout met diverse producten behandelen, afhankelijk van je wensen.

Zo zijn er diverse gekleurde beitsen te verkrijgen. Bijvoorbeeld white en grey wash. Deze kun je eenvoudig met een (blok)kwast aanbrengen. Ook kun je het hout behandelen met een transparante (matte) beits. Het hout blijft dan dezelfde kleur behouden maar is beter beschermd tegen bijvoorbeeld het intrekken van vlekken. Dit is vooral handig bij bijvoorbeeld de tafelbladen.

Tegenwoordig is er van het merk 'Verfijn' ook 'woodprotector' te verkrijgen. Dit is een spuitbus welke je eenvoudig over het tafelblad kunt spuiten. Wij hebben deze spuitbus getest. Het hout droogt mat op en verkleurd niet. Druppels blijven (afhankelijk hoe en in welke hoeveelheid je de spuitbus gebruikt) op het hout liggen. Een eenvoudige manier om het hout van je tafelblad te behandelen! De spuitbus is te koop bij de bouwmarkt of via internet.

Gebruik buiten
Het is raadzaam dat wanneer je het steigerhout buiten gaat gebruiken, het dan wel te behandelen. Het hout is dan beter beschermd tegen diverse weersinvloeden en gaan door de behandeling langer mee.

LET OP!
Steigerhout blijft een natuurproduct. Het hout kan daarom altijd nog een beetje gaan werken. Nieuw steigerhout zal wat meer gaan werken dan gebruikt steigerhout. Tevens kan het voor komen dat het hout soms nog een ongewilde splinter bevat, ondanks wij het met uiterste zorg schuren. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel hierdoor. 

Wanneer je een tafelblad bij ons hebt besteld, leg het blad dan zoveel mogelijk plat neer wanneer je het nog niet gaat gebruiken. Dit voorkomt dat het hout krom trekt. 

© 2013 - 2023 Echtvanhout | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel